Öğrenci Hizmetleri


Yabancı Öğrenciler için Eğitim Danışmanlığı

image

İlkokul Kayıtları (Özel /Devlet)

Türkiye'deki devlet veya özel ilkokullara öğrenci kayıtları yaşlarına göre gerçekleştirilir.

Devlet Kolejleri: Öğrencinin ikamet ettiği bölge ve semte göre, devlet tarafından otomatik olarak atandığı okullardır. Resmi müfredat uygulanır ve genellikle sınıf mevcutları daha kalabalıktır.

Özel Kolejler: Ders içerikleri devlet okullarından farklı değildir. Ancak, sundukları geniş kapsamlı sosyal aktiviteler ve imkanlar sayesinde öğrenciler için daha cazip bir seçenek olabilirler.

image

Ortaokul Kayıtları (Özel /Devlet)

Türkiye'deki devlet veya özel ortaokullara, öğrencinin yaşına ve önceki yıllara ait belgelerine göre kayıt yapılır.

Devlet Kolejleri: Öğrencinin ikamet ettiği bölge ve semte göre, devlet tarafından otomatik olarak atandığı okullardır. Resmi müfredat uygulanır ve genellikle sınıf mevcutları daha kalabalıktır. Ülkemizde farklı türde müfredat uygulayan ortaokullar bulunmaktadır.

Özel Kolejler: Ders içerikleri devlet okullarından farklı değildir. Ancak, sundukları geniş kapsamlı sosyal aktiviteler ve imkanlar sayesinde öğrenciler için daha cazip bir seçenek olabilirler.

image

Lise Kayıtları (Özel /Devlet)

Yurtdışında lise eğitimi almak, öğrencinin başarılı bir öğrenim süreci geçirmesi, geleceğini daha iyi şekillendirebilmesi ve sorumluluk sahibi bir birey olması için önemlidir. Ayrıca, kültürel anlamda da kendini geliştirmesine yardımcı olur.

Türkiye'deki devlet veya özel liselere kayıt olabilmek için öncelikle denklik belgesi gereklidir. Geçmiş yıllara ait orijinal karne, transkript veya diplomalar incelenerek, öğrencilere verilen denklik belgesine göre kayıtlar gerçekleştirilir.

Çocuğunuz ve kendiniz için pek çok alternatif bulunmaktadır. Denklik belgeniz ile birlikte size en yakın devlet okulunu veya beğendiğiniz bir özel okulu seçebilirsiniz.

Türkiye'deki liselerden mezun olacak veya olmuş olan öğrencilerin Anadolu Lisesi Diploması, Meslek Lisesi Diploması olması önem taşımamaktadır. Yurtdışında Lise bitirmiş olan Yabancı Uyruklu öğrencilerin – YÖS adaylarının Lise Diploma Notu ve Diploma Türü önem taşımaktadır. Bu kriterlere göre lise seçmeniz gerekmektedir.

Devlet Liseleri: İkamet ettiğiniz bölge ve semte göre çocuğunuzun devlet tarafından otomatik kayıt edildiği okullardır. Resmi müfredat uygulanmaktadır. Genel olarak sınıf mevcutları daha kalabalıktır. Denklik belgesi ile kayıt yapılması gerekir.

Özel Kolejler: Ders içerikleri devlet okullarından farklı değillerdir. ancak öğrencilere sundukları imkanlar açısından öğrenciler için daha tercih edilebilir durumdadırlar. Geniş kapsamlı sosyal aktiviteleri sayesinde öğrenciler var olan yeteneklerini ilerletebilir.

Uluslararası Okullar: Türkiye'de farklı ülke müfredatlarını uygulayan ve sadece yabancı öğrencilerin kabul edildiği uluslararası okullar da bulunmaktadır. Bu okullara kabul almak için denklik belgesi şartı bulunmamaktadır ancak lise mezuniyetiniz sonunda üniversiteye kabul için denklik almanız gerekecektir. Eğer kayıttan sonra Türk vatandaşı olursanız uluslararası okulda okuma hakkınızı ancak kademe sonuna kadar kullanabilirsiniz. Bir üst kademede Türk okuluna geçmeniz gerekir. Kayıt öncesi Türk vatandaşı olursanız bu okullarda okuyamazsınız.

image

Akşam Liseleri

İleri yaşlarda olup eğitimini tamamlamak isteyen herkesin kayıt yaptırabileceği okullardır. Teknik olarak gündüz çalışan akşam saatlerinde iş çıkışı eğitime katılma fırsatı sunan kurumlardır. bu kurumlarda hem çalışıp hem de okumanız mümkündür.

Lise eğitimine kendi ülkesinde başlamamış yada yarım bırakmış öğrenciler, ilgili yönetmelikteki şartları sağladıklarında ve denklik belgesi aldıklarında ülkemizde ki Özel Akşam Liselerine devam ederek lise mezunu olabilirler.

image

Üniversite Kayıtları (Özel /Devlet)

Türkiye'deki Devlet veya Vakıf üniversiteleri öğrencilere çok fazla imkan sunmaktadır. Önce mesleğinize karar verin, biz şartlarınızı zorlamadan istediğiniz bölümde okumanızı sağlayalım.

MEB Denklik

Yurt içinde milletlerarası ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki özel öğretim kurumları ve büyükelçilikler tarafından açılmış okullar ile yurt içi ve yurt dışındaki ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarından alınan öğrenim belgesi ve diplomalara denklik işlemi yapılması gerekir.

Denklik işlemi, denklik talebinde bulunan kişinin belgelerinin asılları ile denklik merkezlerinde başvuru sahibi, velisi veya vekili tarafından yapılır.

Denklik hizmetimizden yararlanmak için buradan başvuru yapabilirsiniz.

Öğrenci Vizesi

Sınavlarda başarı gösteren ve üniversiteye girme hakkı kazanan yabancı uyruklu öğrencilere üniversite tarafından kabul mektubu gönderilir. Türkiye'de ilkokul, ortaokul veya lise okumak isteyen öğrenciler için de benzer şekilde öğrenci vizesi gerekmektedir.

Yurtdışındaki öğrenciler "kabul mektubuyla" Türkiye konsolosluğuna giderek öğrenci vizesi almalıdır. Vatandaşı olduğunuz ülkeye uygulanan Türkiye Cumhuriyeti vize rejimini Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı web sitesinden öğrenebilirsiniz.

http://www.mfa.gov.tr/visa-information-for-foreigners.en.mfa

  • En az 1 yıl geçerli pasaport
  • Biyometrik fotoğraf
  • Vize başvuru formu
  • Öğrenci ya da kabul mektubu Denklik belgesi
  • Gelir belgesi ya da sponsorluk mektubu Transkript veya Diploma fotokopisi

Öğrenci Oturma İzni (Geçici ikamet)

Yabancı ikamet izni almak için öncelikle Göç İdaresinden randevu almak ve gerekli evraklar ile birlikte randevu günü Göç İdaresi'nde bulunarak oturma izni başvurusu yapmak gerekir. Oturma izni için gerekli evraklar ikamet tezkeresi türüne göre değişiklik gösterir. Öğrencilerin öğrenci vizesi ile gelerek "Öğrenci İkameti" almaları gerekir. 18 yaş altı ve 18 yaş üstü öğrenciler için gereken evraklar farklıdır.

18 yaş altı

  • başvuru formu
  • pasaport fotokopisi
  • 4 adet biyometrik foto
  • öğrenci belgesi
  • sağlık sigortası
  • veli izin belgesi
  • veli ikamet belgesi

18 yaş üstü

  • başvuru formu
  • pasaport fotokopisi
  • 4 adet biyometrik foto
  • öğrenci belgesi
  • sağlık sigortası
  • gelir belgesi

YÖS Belgelendirme

Türkiye'de birçok üniversite, YÖS (Yabancı Öğrenci Sınavı) ile yurt dışından gelen öğrencileri kabul etmektedir. Bu sınavda yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Vakıf üniversiteleri genellikle YÖS şartı aramaz ve öğrencilerin %95'i lise diploması ile ön lisans ve lisans programlarına kabul edilir. Bazı vakıf üniversiteleri, YÖS sınavını düzenleyerek öğrencilere burs imkanı sunmaktadır.

  • Türkiye'de okumak isteyen yabancı uyruklu öğrenciler,
  • Lise öğrenimini tamamen yabancı bir ülkede tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları,
  • Çifte vatandaşlık sahibi olan ve bir uyruğu Türkiye Cumhuriyeti olan öğrenciler bu sınava girebilirler.

YÖS Temel öğrenme becerileri testi 40-45 soru Genel Yetenek (IQ) 30-35 soru Matematik ve 5-30 soru Geometriden oluşmaktadır.

TÖMER Belgelendirme

Türkiye'de üniversiteye kayıt olmuş yabancı öğrenciler, yükseköğretim kurumları/kurumlar arası iş birliği protokolleri kapsamında gelen öğrenci ve akademisyenler ile Türkçe yeterliğini geliştirmek isteyenler belli düzeyde Türkçe bildiğinizi belgelendirmeniz gerekir. Kayıt olan her bir öğrenci Düzey Belirleme Sınavı sonuçlarına göre bilgi ve beceri düzeyine uygun kurlarda öğrenim görür.

Belge temini ve sınav konusunda 15 yıllık tecrübemizle yanınızdayız. İsteyen doğrudan sınavı alabilir isteyenler portföyümüzdeki Türkçe dil kurslarına yazılabilir isteyenler ise online veya yüz yüze birebir Türkçe dersi alabilir.

Dil okulları ve maliyetleriyle ilgili detaylı bilgi alabilmek için bizimle BURADAN iletişime geçiniz.

Tercümanlık Hizmetleri

Her dilde tercümanlık hizmeti verilmektedir.

  • Lise Diploması Çevirisi
  • Ön lisans diploması çevirisi
  • Lisans diploması çevirisi
  • Yüksek lisans diploması çevirisi
  • Mezuniyet belgesi çevirisi
  • Öğrenci belgesi çevirisi
  • Uzmanlık belgesi çevirisi
  • Tasdikname Çevirisi
  • Yurtdışı Başvuru Belgeleri Çevirisi
  • Pasaport Çevirisi

Barınma Hizmetleri

Yurtlarda konaklama

Eğer Türkiye'de eğitim almaya karar vermişseniz konaklayabileceğiniz üniversite yurtları, lise öğrenci yurtları, devlete ait olan yurtlar, belediye yurtları ve özel kişi ve kurumlara ait öğrenci yurtları bulunmaktadır. Türkiye'deki öğrenci yurtları cinsiyete göre ayrılır ve hem özel hem de ortak oda imkanı sunar.

Ev kiralama

Yurtlar dışında uluslararası veya Türk öğrencilerle paylaşılan kiralık evler ve apart ev kiralama imkanları da vardır.

Oda kiralama

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de pek çok genç kira ve diğer masrafları paylaşmak için ev arkadaşı aramaktadır. Üniversitelerin etrafında aşleleriniz konaklayacağı pansiyonlar bulunmaktadır. Bu imkanlara internet sayfaları veya yerel emlakçılar ya da üniversite arkadaşlarınız sayesinde ulaşmanız mümkündür.

Image Image Image